dissabte, 9 de gener del 2010

Diez minutos

DIEZ MINUTOS
Durada: 15’52’’




SINOPSI

El curtmetratge tracta d’un noi que se sent penedit perquè la seva xicota ha marxat a Nova York per motius de feina i ell no hi ha anat. Ella, abans de marxar, truca a una amiga perquè la vingui a buscar. Ell, penedit, truca al servei al client de la seva companyia de telèfon i comença una discussió telefònica amb l’operadora perquè necessita el número per trucar a la seva xicota, però l’operadora no li pot proporcionar aquesta informació. Aleshores, ell se les empesca per trobar la manera d’aconseguir-lo.

LLENGUATGE AUDIOVISUAL (tipus de plans, temps narratiu, localitzacions)
D’aquest curtmetratge, el que m’ha cridat més l’atenció és que el director no ha fet coincidir el temps narratiu del transcurs de la història amb el temps real de durada del curtmetratge, tot i que hagués estat una possibilitat. Un altre aspecte destacable de Diez Minutos és que el protagonista fa un flashback per explicar a l’operadora que la seva xicota havia marxat de casa per motius de feina.
Les localitzacions on se situa tota l’acció del curt només són dos, la casa del protagonista i l’oficina del telèfon d’atenció al client. Tots dos són espais interiors. Ha utilitzat molts plans curts o primers plans dels protagonistes per donar una sensació d’ofec a l’espectador.

INTERPRETACIÓ
Els actors, encara que sigui un curt sense gaire acció, són molt creïbles i transmeten molt bé l’angoixa del moment. Perquè en molts moments en què la situació és tensa, sembla que hagin d’arrencar a plorar desenfrenadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada