dissabte, 9 de gener del 2010

Reacción

REACCIÓN
Durada: 12’47’’



SINOPSI

El protagonista, en sortir d’una àrea de servei, veu en el cotxe de davant una escena de maltractament físic, així que decideix seguir-lo fins a una nau industrial, per ajudar la dona que està rebent una pallissa del seu marit. Però les coses no surten com ell havia imaginat i té un final bastant dramàtic.

LLENGUATGE AUDIOVISUAL (tipus de plans, temps narratiu, localitzacions)
Com que és un curt que transmet tensió, està filmat de nit i la il•luminació és molt fosca i molt tènue perquè l’espectador percebi la sensació de nerviosisme.
A més a més, hi ha molts zooms i apropaments de càmera molt ràpids per augmentar la sensació d’estrès que pateixen els personatges.
El que sorprèn més són les diferents el•lipsis narratives que hi proporcionen un plus de tensió en alguns moments, com per exemple quan la dona mata el seu marit. No es veu, sinó que s’enfoca el marit mort al terra i la dona amb un pal de golf a la mà.
La localització, per al gruix de la història, és una zona abandonada industrial en plena nit. Com que es tracta d’un lloc apartat on no hi ha ningú, aquesta calma provoca una sensació d’incertesa a l’espectador.

INTERPRETACIÓ
És inevitable la comparació del Santi Millán d’altres treballs, gairebé sempre en el món de la comèdia, amb aquest més tràgic. Tot i això, està sublim, igual que els altres dos actors, que no sobreactuen en cap moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada