dissabte, 9 de gener del 2010

Ana y Manuel

ANA Y MANUEL
Durada: 10’48’’


SINOPSI
El curtmetratge tracta d’una noia, l’Ana, a qui el seu xicot, en Manuel, l’ha deixat, i per venjança es compra un gos, al qual anomena Man. Al principi, li agrada molt jugar-hi perquè és petit i mimós, però al cap d’un temps el gos creix i es comença a convertir en una nosa per a l’Ana. Així que, per Nadal, decideix regalar-lo a la família, però es troba que li han robat el cotxe amb el gos a dins.
Després d’haver enganxat cartells anunciant la desaparició, li truquen a la porta i queda sorpresa al veure en Manuel i en Man.

LLENGUATGE AUDIOVISUAL (tipus de plans, temps narratiu, localitzacions)
Aquest curtmetratge fa bona sensació a l’espectador perquè utilitza molta varietat de colors en el vestuari i combina localitzacions molt diferents (interiors i exteriors). Encara que sembla que els protagonistes parlin, el director ha triat explicar tota la història amb la veu en off de la protagonista. Com que el director volia explicar una història sense cap rerefons, la tipologia de plans és molt estàndard; barreja plans curts amb mitjans i generals.
El temps narratiu no és lineal, fa salts en el temps. Per exemple, després de comprar el gos (primavera-estiu) es trasllada l’acció al sopar de Nadal.

INTERPRETACIÓ
En aquest curt, coincideixen dos actors amb renom dins del món de la televisió. Elena Anaya, que ha treballat en pel•lícules com Van Helsing, Alatriste, Lucía y el sexo, és la protagonista de la trama, i l’acompanya l’actor Diego Martín, a qui coneixem gràcies a la sèrie Aquí no hay quien viva d’Antena 3.
Al meu parer, la interpretació dels actors és impecable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada