dissabte, 9 de gener del 2010

Els curtmetratges a Blanes

La història dels curtmetratges a Blanes es remunta al 2003, quan una associació fundada el 2001 anomenada Crit d’Art va organitzar una mostra de curts a la platja. Com que van veure que aquesta activitat tenia tirada, van pensar que ho podrien repetir. Així doncs, el 2004 es va organitzar el primer festival de curts i, a diferència de l’any anterior, es van escriure les bases del concurs i es van atorgar premis en metàl•lic.

A mesura que el festival anava agafant renom, la xifra dels premis va anar augmentant. Als inicis, el primer premi es recompensava amb 300€, després va ascendir a 500€, i actualment el millor curt és premiat amb 1.000€. El festival també ha anat evolucionant i introduint diferents premis. Per exemple, el 2005 es van incorporar els premis Mirall recompensats amb 100€. El 2007, es va atorgar el premi Crit d’Art que volia recompensar amb 200€ l’esforç d’aquells curtmetratges que no tenien prou qualitat per quedar entre els tres millors llocs. I el 2008, es va produir la innovació més significativa. Es va fer una divisió del festival en dues seccions, animació i ficció. Amb aquesta reforma, van donar l’oportunitat a curts que abans no es podien presentar a concurs.

Al llarg d’aquests sis anys, els festivals s’han anat realitzant a mitjan agost, perquè així s’asseguren una major assistència de públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada